prva strana

Nedelja, 28. April 2024.

Revija KOLUBARA - Maj 2007 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Biranje Valjevu novog gradonačelnika

Redakcija Revije Kolubara

Dušan bi bio najbolji



Dušan Mihajlović

Dušan Mihajlović (Foto: Ljuba Ranković)

Za mene nema mnogo dileme ko bi u ovom trenutku mogao biti najbolji gradonačelnik Valjeva. Ne vidim ga doduše među nekim novim klincima, mladim lavovima, kako se to nekad a možda i danas kaže, jer njih jednostavno nema (ili ih ja ne poznajem). Sadašnjem nije mana što je star, nego što je nesposoban. Ja sam za jednog koji nije ni mlad, ali ni dovoljno star – to je Dušan Mihajlović.

Znam da će se neki namrštiti, ali mislim da je to dobro, jer ne bi valjalo ako bi oni moj predlog podržali. Tada bi se zabrinuo da nešto nije u redu. Neka ostanu namršteni.

Da kratko pojasnim – ne predlažem Mihajlovića kao ministra Đinđićeve vlade.

Predlažem onog Mihajlovića koji je napravio Istraživačku stanicu u Petnici, koji je uredio Tešnjar, onog koji je stvorio Modernu galeriju, podigao Desanki spomenik i Brankovinu stavio na mapu srpskih svetilišta, hotel Grand, niz spomenika po gradu, povezao Valjevo sa Holanđanima i Izraelcima, pokušao da od zidara stvori binismene novog doba i u tome nije uspeo. Ne treba da nabrajam dalje jer se sve to zna.

Dodajem i ono što mu pripisuju da je kupio, prodao, izgradio, srušio – a nije. Predlažem ga i zbog toga što se manuo politike.

A to je valjda najznačajnije.

Radoš Glišić